Leda på distans - onlineutbildning med fokus på digitalt ledarskap

När

20-12-08 till 20-12-15    
08:30till12:00

Bokningar

Bokning stängd

Var

Online
Online, Online

Evenemangstyp

Många chefer har medarbetare spridda över tid och rum, ett antal medarbetare eller chefer som sällan träffas fysiskt. Att utöva ett gott ledarskap på distans är fullt möjligt men det ställer lite andra krav, inte minst när det gäller att använda andra typer av kommunikationskanaler.

Målgrupp

Du som är chef och ledare eller projektledare med personalansvar eller projektgrupp där ni har alla eller delar av era möten digitalt.

Så här går utbildningen till

Denna utbildning sker via webben med deltagare från flera olika företag. Föreläsningar varvas med praktiska övningar och grupparbeten. Vissa uppgifter ska genomföras mellan utbildningstillfällena, för att du ska få möjlighet att öva praktiskt. Redovisningen sker vid det andra tillfället för att du ska få möjlighet att lära från fler branscher och företag

Ledarskapet lika viktigt

Ledarskapet är lika viktigt oavsett vilken typ av arbetssätt som väljs, men i vissa avseenden måste du vara ännu tydligare än vanligt och använda dig av flera olika kommunikationskanaler. I dessa tider är den upplevda närheten till sin chef och sina kollegor viktigare än någonsin, så vi kommer att fokusera mycket på hur man kan vara närvarande på distans.

De medarbetare som arbetar på distans har ofta ett relativt självständigt arbete, vilket gör att det om möjligt är ännu viktigare att de är helt klara över vilka mål och vilka förväntningar som finns för deras arbete.

Digital mötesteknik – Kommunicera på distans

Vi som leder distansmöten har snabbt lärt oss hur Teams & Skype fungerar. Det som ofta är utmaningen är att skapa effektiva mötesstrukturer samt att skapa en känsla av delaktighet och närvaro hos våra mötesdeltagare. Det går vi igenom i detta avsnitt.

Skapa vi-känsla trots avstånd

En utmanande uppgift i din ledarroll är att skapa en känsla av grupptillhörighet, även om du sällan träffar dina kollegor. Förhoppningsvis har du möjlighet att åtminstone några gånger per år samla alla dina medarbetare på ett och samma ställe. För att medarbetare ska känna att de ingår i en grupp har du en viktig roll att sprida information om vad som pågår inom gruppen och vad var och ens bidrag har för betydelse för helheten.

Ort

Du sitter var du vill, hemma eller på ditt arbete.

Utrustning

Vi rekommenderar att deltagarna använder sig av en dator med en ordentlig skärm, framförallt ur ett ergonomiskt perspektiv så är detta det allra bästa. Headset/ hörlurar är också att föredra och en bra och stabil internetuppkoppling.

Utbildningens längd

2 halvdagar 8:30-12:00

Pris

4900 SEK per person

Datum

8 & 15/12

Boka

Klicka på knappen boka här ovanför och fyll i formuläret, chatta med oss eller kontakta oss så hjälper vi er.

 

Bokningar

Bokningen är stängd för detta evenemang.