Öppen utbildning i Kompetensbaserad rekrytering

När

24-05-29    
Hela dagen

Bokningar

Bokning stängd

Var

Kiruna
Kiruna

Evenemangstyp

Öppen utbildning i Kompetensbaserad rekrytering

Vad är det egentligen som skiljer det kompetensbaserade arbetssättet mot det traditionella sättet att rekrytera personal?

Utbildningens innehåll
I den här utbildningen får du lära dig grunderna i kompetensbaserad rekrytering, varför det är så viktigt att ha en god struktur i alla steg genom rekryteringsprocessen samt vilka urvalsmetoder som är mest träffsäkra. Vi går igenom bias och rekryteringsfällor som kan riskera att påverka våra urvalsbeslut, vad kompetens egentligen innebär och hur man skapar positiva kandidatupplevelser som stärker arbetsgivarvarumärket.

Du får också lära dig hur du får ut mesta möjliga av dina anställningsintervjuer och dessutom möjlighet att öva praktiskt på att ställa intervjufrågor, för att på så vis vässa din intervjuteknik. Syftet med utbildningen är att du ska känna dig tryggare i ditt rekryteringsarbete och fatta kloka anställningsbeslut.

Rekryteringsfällor – varför behöver vi arbeta strukturerat med mallar och underlag i alla steg?
Kandidatupplevelse – hur kan vi skapa ambassadörer bland våra sökande, även de som inte kommer till intervju.
Kravprofilsarbetet – vad innebär det egentligen att vara kompetent? Vikten av ett genomtänkt grundarbete.
Intervjusituationen – upplägg och intervjuteknik, skillnaden mellan ”traditionell” och en ”kompetensbaserad” intervju.
Referenser och Avslut – hur man tar referenser på rätt sätt, och vikten av att tacka nej.

Under utbildningsdagen varvar vi föreläsning med gemensamma reflektioner, praktiska övningar, praktisk övning i  intervjuteknik och utbyte av erfarenheter.

Kursledare Josefin Malmer
Josefin är medgrundare av HOME of Recruitment, medförfattare av boken Rekryteringsboken för chefer (Liber, 2018) och driver också Rekryteringspodden. Hon är utbildad personalvetare med examen inom pedagogik och har arbetat både operativt och strategiskt inom kompetensförsörjning, samt har erfarenhet av att certifiera användare av arbetspsykologiska testverktyg

Kursledare Maria Jansson
Maria som jobbar som utbildningsansvarig på HOME of Recruitment är i grunden utbildad ekonom med inriktning organisation och ledning. Hon har erfarenhet av rekrytering i både privat, statlig och kommunal verksamhet i roller som bland annat rekryteringsspecialist och rekryteringschef där hon jobbat med nära stöd till verksamheternas chefer.

Både Josefin och Maria har lång erfarenhet av att utbilda både chefer och TA-specialister inom kompetensbaserad rekrytering och hjälpa organisationer att höja kvaliteten i sitt rekryteringsarbete.

Målgrupp
Chefer och ledare, rekryterare och HR-personal

Ort och datum
Kiruna 29/5

Pris
6 900 SEK/deltagare
Konferensavgift 850 SEK/ deltagare

Kontaktperson 

NINA EDEBLOM

Nina Edeblom

KOMPETENSRÅDGIVARE
Kompetenslaget
Mobil: 070-661 49 81

Bokningar

Bokningen är stängd för detta evenemang.