Innehåll
Kursen består av:
- Provtagning-Rå och dricksvatten:
Bakgrund, Representativitet, Kylkedjan, Provhantering, Provtagningsteknik. - Livsmedelshygien – Vattenverkspersonal, Distributionsnät:
Bakgrund, Kvalitetskrav, Livsmedelshygien, Utbrott i vattenförsörjningen, Nödvattenförsörjning, Genomgång av några rutiner.
Kursen avslutas med ett enklare kursprov och deltagarna erhåller ett diplom som blir beställarens kvitto på genomförd utbildning
Mål och syfte
Kursens övergripande målsättning är att öka förståelsen och nödvändigheten av:
- Korrekt utförd provtagning, vilket är en förutsättning för att upprätthålla en hög nivå på dricksvattensäkerheten.
- Goda hygienrutiner i samband med arbete i vatten-verket, så att dricksvatten som slutligen når människor är hälsosamt och rent.
- Goda hygienrutiner i samband med arbete i och på distributionsnätet så att dricksvatten som slutligen når människor är hälsosamt och rent.
Målgrupp
Denna utbildning riktar sig mot personal som arbetar i vattenverk (produktion), undersöker rå- och dricksvattenkvalitet genom olika typer av provtagningsförfarande, entreprenörer som arbetar i beställarens livsmedelslokaler (vattenverk, pumpstationer, ledningsnät, rörnät, reservoarer, byter vattenmätare mm.)
Datum
11 och 12 februari 2021
Omfattning
1,5 dag
Ort
Kiruna
Pris
8 900 sek
Konferens 1 400 sek
Sista anmälan
En månad innan kursstart
Vid för få anmälningar kan kursen komma att flyttas fram eller ställas in.
Kontaktperson
Monica Johansson
Vid för få anmälningar kan kursen komma att flyttas fram eller ställas in.
Bokningar
Bokningen är stängd för detta evenemang.