Kompetensbaserade rekrytering

När

24-10-16    
Hela dagen

Bokningar

Bokning stängd

Var

Kiruna
Kiruna

Evenemangstyp

Inbjudan till öppen utbildning i

Kompetensbaserad rekrytering

Målgrupp
Chefer och ledare, rekryterare och HR-personal.

Innehåll
Vad är det egentligen som skiljer det kompetensbaserade arbetssättet mot det traditionella sättet att rekrytera personal? I den här utbildningen får du lära dig grunderna i kompetensbaserad rekrytering, varför det är så viktigt att ha en god struktur i alla steg genom rekryteringsprocessen samt vilka urvalsmetoder som är mest träffsäkra. Vi går igenom bias och rekryteringsfällor som kan riskera att påverka våra urvalsbeslut, vad kompetens egentligen innebär och hur man skapar positiva kandidatupplevelser som stärker arbetsgivarvarumärket. Du får också lära dig hur du får ut mesta möjliga av dina anställningsintervjuer och dessutom möjlighet att öva praktiskt på att ställa intervjufrågor, för att på så vis vässa din intervjuteknik. Syftet med utbildningen är att du ska känna dig tryggare i ditt rekryteringsarbete och fatta kloka anställningsbeslut.

Rekryteringsfällor – varför behöver vi arbeta strukturerat med mallar och underlag i alla steg?
Kandidatupplevelse – hur kan vi skapa ambassadörer bland våra sökande, även de som inte kommer till intervju.
Kravprofilsarbetet – vad innebär det egentligen att vara kompetent? Vikten av ett genomtänkt grundarbete.
Intervjusituationen – upplägg och intervjuteknik, skillnaden mellan ”traditionell” intervju och en ”kompetensbaserad” intervju. Praktisk övning i intervjuteknik.
Referenser och Avslut – hur man tar referenser på rätt sätt, och vikten av att tacka nej.

Under utbildningsdagen varvar vi föreläsning med gemensamma reflektioner, praktiska övningar och utbyte av erfarenheter.

Kursledare
Josefin Malmer är medgrundare av HOME of Recruitment, medförfattare av boken Rekryteringsboken för chefer (Liber, 2018) och driver också Rekryteringspodden. Hon är utbildad personalvetare med examen inom pedagogik och har arbetat både operativt och strategiskt inom kompetensförsörjning, samt har erfarenhet av att certifiera användare av arbetspsykologiska testverktyg.

Maria Jansson jobbar som utbildningsansvarig på HOME of Recruitment är i grunden utbildad ekonom med inriktning organisation och ledning. Hon har erfarenhet av rekrytering i både privat, statlig och kommunal verksamhet i roller som bland annat rekryteringsspecialist och rekryteringschef där hon jobbat med nära stöd till verksamheternas chefer. Både Josefin och Maria har lång erfarenhet av att utbilda både chefer och TA-specialister inom kompetensbaserad rekrytering och hjälpa organisationer att höja kvaliteten i sitt rekryteringsarbete

Ort & datum
Kiruna, 16 oktober

Sista anmälningsdag
13 september.

Pris:
6 900 SEK/person exkl. moms.
Konferensavgift: 850 SEK/person tillkommer.

Kontaktperson

NINA EDEBLOM

Nina Edeblom

KOMPETENSRÅDGIVARE
Kompetenslaget
Mobil: 070-661 49 81

Bokningar

Bokningen är stängd för detta evenemang.