Akut omhändertagande vid psykisk ohälsa (Gällivare)

När

24-06-25    
08:00till12:00

Bokningar

Bokning stängd

Var

Gällivare
Gällivare

Evenemangstyp

Inbjudan till öppen utbildning med Susanna Kärhä i

HLR & Akut omhändertagande

Syfte

Det akuta omhändertagandet är den initiala insatsen vid en olycka och de arbete som påbörjas innan ambulans är på plats. Genom att tidigt göra snabba åtgärder kan man upprätthålla livsviktiga funktioner och hindra vidare skadeutveckling.

Personer på olycksplatsen kan med rätt åtgärder förhindra livshotande tillstånd och rädda liv, dessutom minskar man många gånger lidandet för den skadade personen. Det akuta omhändertagandet kan innefatta både fysiska och psykiska skador på en olycksplats.

I utbildningen ingår även Hjärt- och lungräddning med hjärtstartare.

Mål

Målet med insatsen är att öka förmågan att ta hand om en person som skadats eller insjuknat. Deltagarna kommer lära sig att systematiskt ta hand om en skadad person i enlighet med L-ABCDE konceptet och HLR med hjärtstartare.

Kursledare

Susanna Kärhä har lång och gedigen erfarenhet av det akuta omhändertagandet. Hon har arbetat inom akutsjukvården under trettio år och efter starten på akutmottagningen har hon sedan jobbat inom ambulans, psykiatri och intensivvård. Sedan 2005 har Susanna utbildat kollegor från när och fjärran i Prehospital sjukvårdsledningen och det senaste året har hon arbetat med en intensiv satsning mot HLR och Akut omhändertagande. Fler än 1 000 personer har övat upp förmågan att göra ett akut omhändertagande tillsammans med Susanna, 998 av dom rekommenderar utbildningen till sina kollegor och så här ser en liten del av omdömena ut.

”Mycket bra att ha en utbildare som jobbat med detta skarpt och inte bara i träningsmiljö”

”Väldigt bra förklarat med både tal och rörelser. Får med hela gruppen utan att man som deltagare tycker att det är jobbigt eller pinsamt. Väldigt härlig stämning.”

”Otroligt bra utbildning, till stor del tack vare kursledaren. Väldigt kunnig och pratar med bra inlevelse. En av de bästa utbildningarna jag varit på hittills i mitt liv.”

Ort & datum
Kiruna 11 juni kl 13:00 – 17:00.
Kiruna 18 juni kl: 08.00-12.00.
Kiruna 25 juni kl: 08:00-12:00

Sista anmälningsdag
Två dagar innan kursdatum.

Pris:
1 500 SEK/person exkl. moms. Fika ingår.

Kontaktperson

NINA EDEBLOM

Nina Edeblom

KOMPETENSRÅDGIVARE
Kompetenslaget
Mobil: 070-661 49 81

Bokningar

Bokningen är stängd för detta evenemang.