Svettlön=succé!

Visste du att snittet på antalet träningspass per år och anställd är 97 pass under 2018?
Mer än 2 träningspass i snitt per vecka och person. Det har gjort att vår korttidsfrånvaron har minskat
drastiskt under 2017-2018. Bara positiva signaler rakt igenom!
Dessutom får vi mer i lönekuvertet, i snitt närmare bestämt mer än 4000 SEK/anställd/år.

Så här skriver TT :

Jag vill påstå att det har två effekter – den fysiska och den mentala effekten. Är man frustrerad och tränar, så brukar man också komma tillrätta med det, säger Helene Lowall, verksamhetschef för HR-byrån Kompetenslaget med ett tjugotal anställa i Umeå, Kiruna och Piteå.
För två år sedan introducerade företaget konceptet ”svettlön” där anställda uppmuntrades att träna utanför arbetstid mot en ersättning i form av 50 kronor per pass. Den maximala svettlönen är 6 000 kronor om året och de flesta av företagets anställda får ut maxbeloppet. Inte bara löpning och gymträning räknas utan även aktiviteter som ridning och snöskottning – så länge du svettas.

Det viktiga syftet är att folk ska röra på sig. Vi sitter ganska mycket stilla i våra jobb. Motkravet är att man går med i vår Facebookgrupp och synliggör att man faktiskt gör det här.
Mottagandet har varit övervägande positivt, säger Helene Lowall. Sedan svettlönen infördes upplever hon att gapet mellan dem som tränar och dem som inte tränar minskat eftersom värdet på vardagsträningen höjts. Likaså har sjukfrånvaron minskat radikalt.

Vill du läsa mer:

Dagens industri»
Svenska Dagbladet»

 

LÄS MER OM OSS»