Den 28:e mars smäller det lite extra i Kiruna

Den 28:e mars är det kickoff för en ny spelare på Kirunas karta. Det är Kompetenslaget som startar ett dotterbolag, tillsammans med två delägare med lokal förankring, nämligen Monica Johansson och Agneta Björnström – Vi kör en kickoff där vi bjuder på lättare förtäring och en föreläsning med en rikskänd talare, Kelly Odell, säger de båda nästan i mun på varandra. Alla som pratar med dem förstår att det är sant. Det är glöd och kraft i allt de säger. – Vi brinner för utbildning och utveckling och hade pratat om att vi skulle vilja starta något i branschen och så pratade vi med Peter Strand som var på väg att etablera ett kontor i Kiruna. Då blev det enkelt och vi slog till.

Sparar tid och pengar

Monica har lång erfarenhet av att jobba som chef, nu senast på Radiotjänst. Agneta är sjuksköterskan som jobbade i ambulanssvängen och sen blev utbildare för nya undersköterskor. – Vi vill verkligen poängtera att vi kommer att plocka hem utbildningar hit till Kiruna. Egentligen behöver det ju ingen förklaring för alla förstår ju att det är bättre för en hållbar framtid att utbildarna kommer till oss, berättar Monica Johansson. –Medarbetarna kan utvecklas i sin roll genom att stärka upp sin kompetens med utbildningar. Vi kommer spara mycket tid åt företagen och resor, det innebär ju självklart också mycket pengar. Det kostar mycket att alltid åka iväg på kurser, fyller Agneta Björnström i.

Kompetensutmaning

– Vi står inför stora kompetensbehov och det blir svårare och svårare för organisationerna i Malmfälten att rekrytera rätt resurser. Vårt företag kommer att stärka Kiruna genom att det finns en möjlighet att lyfta kompetensen som man inte känner till. Vi kan hitta den och använda den. Det vinner alla på, fortsätter Agneta Björnström. – Kompetenslaget har redan funnits här en längre tid och vi är säkra på att marknaden kommer att växa. Vi kommer att samordna lokala öppna utbildningar som både stora och små företag kan dra nytta av. Även om de större organisationerna oftast köper skräddarsydda utbildningar så kommer även de att kunna dra nytta av våra öppna lokala kurser. En ytterligare fördel är ju att de får nätverka med varandra här i Kiruna, säger Monica Johansson.

Malmfälten är viktig

– Satsningen i Kiruna/Malmfälten är ett viktigt steg i Kompetenslagets resa för att bli rikstäckande. Vår tanke är att vara en lokal HR-partner runt om i hela Sverige. Kiruna är, och förblir, ett otroligt viktigt område där vi kommer att leverera hög service inom HR, utbildning och rekrytering för alla lokala, och rikstäckande, organisationer, säger Peter Strand, VD och ägare av Kompetenslaget.

Kelly Odell – Kickoff gällande förändringsledning Den 28:e mars är det dags för kick off. Talaren är Kelly Odell har utsett till en av Sveriges viktigaste invandrare av Veckans Affärer. Han är en otroligt uppskattad svenskamerikans föreläsare som pratar om ledarskap, förändringsarbete och vikten av glädje på jobbet, avslutar Agneta Björnström.

Kontakt: Monica Johansson, Kontorschef Kiruna

070–5172570,

monica.johansson@kompetenslaget.se

Agneta Björnström, Kompetensrådgivare Kiruna

076–8449916,

agneta.bjornstrom@kompetenslaget.se

LÄS MER OM OSS»