Kompetenslaget – din HR-byrå i expansiv fas – stärker upp affärsområdet Rekrytering

 

Kompetenslaget som har sin bas i Piteå expanderar nu i rekordhastighet. Det är affärsområdet Rekrytering som tar ytterligare ett stort steg framåt då Ola Pettersson, erfaren rekryteringschef från Umeå, har anslutit sig till företaget. Det innebär också att Kompetenslaget etablerar ett kontor i Västernorrland, där ytterligare en person kommer att ansluta sig till företaget. Redan tidigare har företaget vuxit ifrån att vara Piteåbaserat till att i dag även finnas från Kiruna i norr till Umeå i söder och dessutom har ett dotterbolag nyligen sett dagens ljus.

Den senaste rekryteringen till Umeåkontoret får nog sägas vara en riktig stjärnrekrytering för företagets framtid. Ola Pettersson som kommer in i bolaget ska stärka upp på rekryteringssidan som Affärsområdeschef för affärsområdet Rekrytering, han kommer senast ifrån en tjänst som gruppchef för Norrland hos Sveriges största bemannings- och rekryteringsbolag.

–Det här jobbet lockar mig av olika anledningar. Det viktigaste för mig är att det är sprunget ur Norrland, vilket gör att jag får jobba nära ledningen. Det ger korta och snabba beslutsvägar och det uppskattar jag. Jag har också hört så mycket gott om Kompetenslaget, berättar Ola Pettersson.  Jag gillar deras idé med bredden på vårt erbjudande som vår HR-byrå ger och tilltalas av deras värdeord.

–De flesta branscher står just nu inför samma utmaning – följderna av Corona. Det är inte längre i framtiden utan det är nu. Inom vissa sektorer är det redan väldigt kännbart och får stor påverkan på människors liv och arbete. Vi inom Kompetenslaget är en komplett HR-byrå, som står redo att hjälpa företag och organisations med ett extra stöd HR-stöd, för att tex genomföra korttids-permittering, för att på längre sikt kunna behålla sin personal

-Verksamheter är idag slimmade, vilket ibland innebär att stödfunktioner såsom exempelvis HR-resurser i ett företag eller organisation kan vara begränsade. Det är då som du kan vända dig till oss. Vi erbjuder stöttning för dig, din ledningsgrupp och era medarbetare. Coachning av chefer och ledare kring svåra samtal, medarbetarsamtal, varsel och uppsägningar, rehabiliteringssamtal och rehabiliteringskoordination. Vi erbjuder bemanning av våra konsulter på plats hos er för att tillfälligt eller på längre sikt, stärka upp er befintliga personal. Vi erbjuder även flera olika typer av utbildningar i bland annat digitala möten, säger Kompetenslagets VD, Calle Rydin. Här kan vi på Kompetenslaget vara en viktig partner till de bolag som vill hitta de bästa lösningarna just nu, fortsätter Calle.

Kompetenslaget kommer i samma veva som Ola Pettersson börjar, också öppna ett kontor i Västernorrland. Det kommer att bemannas av Maria Håkansson. Hon har 13-års erfarenhet som senior rekryteringskonsult och ett fantastiskt kontaktnät.

–Maria är verkligen en komplett senior rekryteringskonsult, säger Ola Pettersson. Tillsammans kommer vi fortsätta skapa värde för Kompetenslagets kunder genom att hjälpa dem hitta talanger och kompetens som företagen behöver för att långsiktigt nå sina mål.

Ola Pettersson är ursprungligen ifrån Skellefteå men bor sedan länge i Umeå. Han har under de senaste 20 åren jobbat som konsult och chef inom rekryteringsbranschen.

– Jag hoppas att min och Marias kompetens, vårt kontaktnät, samt vår sammanlagda erfarenhet i rekryteringsbranschen på över 30 år, ska bidra till nya framgångar för Kompetenslaget. Det är verkligen roligt och nödvändigt med den typen av norrländskt rotade bolag som Kompetenslaget är!

En stor fördel för våra kunder är att Kompetenslaget verkligen kan och förstår regionens behov. Så vi i Kompetenslaget ligger väldigt bra till när det gäller att hjälpa våra kunden inom den föränderliga arbetsmarknaden som vi nu befinner oss i, avslutar Ola Pettersson.

Om Kompetenslaget AB

I vår roll som HR-byrå stödjer vi våra kunder inom våra affärsområden; Kompetensutveckling, HR-stöd, Rekrytering och Digital produktion. Vi genomför uppdrag i hela Sverige.

Omsätter:     28 miljoner

Kontor:         Kiruna, Piteå, Skellefteå, Umeå och snart i Örnsköldsvik

Anställda:     21

För mer information kontakta

Kontakt:

Ola Pettersson, Affärsområdeschef Rekrytering Kompetenslaget AB

070-377 02 45

ola.pettersson@kompetenslaget.se

Calle Rydin, VD Kompetenslaget AB

072-730 37 39

calle.rydin@kompetenslaget.se

LÄS MER OM VÅRA LEDIGA TJÄNSTER