Utbildningskonsult i Yrkessvenska

Publicerad: 2017-12-31

Vill du pröva ett annat koncept för att undervisa i svenska med ett fåtal elever/deltagare som är studiemotiverade och målmedvetna då ska du definitivt höra av dig till oss!

Vi söker nu lärare i svenska för invandrare i hela Norrbotten.

 

I uppdraget ingår att genomföra utbildning i yrkessvenska för vårdpersonal under en projekttid på 3-12 månader. Deltagarna skall få en grundläggande utbildning i hur de kommunicerar både i vardagen och i yrkesrollen upp till C1 nivå. Vi utgår från deltagarens grundkompetens och att de efter utbildningen skall uppnå en god svenska och få förståelse för samhället. Arbetet bygger på att öka den kommunikativa förmågan med fokus på det talande språket. Deltagarna ska tränas i medicinsk terminologi för sjukvård- och tandvårdspersonal. Interkulturell kommunikation ska ingå i utbildningen vilket är förmågan att förstå den kultur och det värdegrunder som råder på arbetsplatsen och orten där eleven ska verkar.

 

I utbildning kommer du också att praktiskt stödja deltagarna i kontakter med olika myndigheter, så som försäkringskassan, migrationsverket, skatteverket etc. etc. Du kommer att jobba på den lokala vårdinrättningen som är gällande för eleven och där utöva undervisningen. Målet är att så snart som möjligt få in deltagaren i sin yrkesroll med så pass god svenska som möjligt, och att ge deltagare en grundläggande utbildning i hur de kommunicerar både i vardagen och i yrkesrollen, samt att känna till viktiga och grundläggande funktioner i samhället.

Du som söker är samarbetsvillig och ambitiös, lösningsfokuserad, prestigelös och gillar att lägga upp din dag med målmedvetenhet och engagemang. Du får deltagaren att känna sig välkommen och upplever att de utvecklas, även att uppdragsgivaren, som i detta fall är NLL tillsammans med Kompetenslaget, känner sig trygg och uppdaterad.

Du kommer att jobba på flera orter i kommunen men vi försöker anpassa efter din bostadsort så långt som det är möjligt.
Du är utbildad lärare i svenska med minst 90 högskolepoäng och 90 högskolepoäng i svenska som andraspråk, undantaget om du har minst 3–6 års erfarenhet i "svenska för vuxna" med utländsk bakgrund.
Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden, så tveka inte att skicka in ditt cv.
För frågor om tjänsten, kontakta Monica Eliasson 070–3028767

 

Körkort
B körkort fordras.
Tillgång till egen bil krävs.

Kontaktpersoner
Språkkoordinator Monica Eliasson, 070-3028767, monica.eliasson@kompetenslaget.se

Ansökan
Vi tar inte emot ansökan via e-post.

Arbetsgivare
KOMPETENSLAGET NORR AB
ACUSTICUM 4
94163
PITEÅ
Tel: 0911-91100
E-post: info@kompetenslaget.se
Mer information på http://www.kompetenslaget.se

 

Arbetsort

Haparanda

Besöksadress
ACUSTICUM 4
PITEÅ


Vårt värde ord är ENKELT

Information

Annons-ID:

12057

Sista ansökningsdag:

2017-12-31

Rekryteringsansvarig:

Helene Lowall

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Fil
Filer måste vara mindre än 30 MB.
Tillåtna filtyper: rtf pdf doc docx xls xlsx.

Dela och tipsa: